Saavuitko Googlesta? Tämä sivu on osa "Arkiliikuntahaaste" -sähköpostikokonaisuutta. Tilaa veloituksettomat vinkit >>

Arkiliikuntahaaste - VIIKKO 4

Tässä Arkiliikuntahaasteen viimeisen seitsemän päivän vinkit, ole hyvä! Toivottavasti olet nauttinut matkasta!

Tee haasteet yksi kerrallaan ja jaa matkasi sosiaalisessa mediassa tageilla @fressi.fi #fressimpiarki ja #arkiliikuntahaaste.

Mukavia hetkiä viikon haasteiden parissa! 🤩

Päivä 22: Hankikävely

Jos ulkona on lunta, pukeudu säänkestäviin vaatteisiin ja poikkea tänään tavalliselta reitiltä hankeen kävelemään. Tulet yllättymään, kuinka paljon raskaampaa lumihangessa kävely on. Mallia videolla näyttää fysioterapeutti Eero. Jos innostut lajista enemmän, satsaa lumikenkiin!

Jos taasen teet haasteen aikana jolloin lunta ei maassa ole, kokeile silti poiketa tieltä tienreunaan tai ojan penkalle kävelemään! Vaihtelu antaa uutta virikettä aivoille ja epätasaisessa maastossa tulee harjoitettua muun muassa tasapainoa.

Päivä 23: Keittiötreeni

ah_23

Ruoka uunissa, mitä sitten tekisi? Ehkä päädyt selaamaan kännykkää tai katselemaan telkkaria odotellessa ruuan valmistumista. Mitä jos näkisitkin keittiösi uusin silmin ja muuttaisit sen treenipaikaksesi?

Keittiötasopunnerus
Lisää punnerrukset keittiöntasoa vasten osaksi rutiiniasi! Ei väliä kuinka monta teet: voit lähtötasosi mukaan tehdä viisi päivässä tai useamman sarjan kerralla – pikku hiljaa keittiötasopunnerruksista tulee osa ruuanlaittorutiiniasi.

Polvennostojuoksu
Tee keittiöstä lenkkipolkusi ja juokse paikallasi nostellen polvia vuorotellen ylös. Aloita pienestä ja nosta polvia vähitellen korkeammalle. Jos haluat vaihtelua, voit kokeilla myös pakarajuoksua, jossa kantapää lyödään pakaraan joka askeleella

Tanssi!
Ehkä yksi helpoimmista tavoista lisätä cardio-treeni osaksi ruuanlaittoasi on laittaa lempisoittolistasi päälle ja antaa palaa!

Päivä 24: Kyykkypäivä

ah_24

Tee 125 kyykkyä ilman painoa

Haasteen viimeisenä kyykkypäivänä käydään läpi, mitä olemme haasteen aikana oppinut kyykkäämisestä. Tässä sinulle checklist kyykkyjä varten:

1. Varmista, että polvet osoittavat varpaiden kanssa samaan suuntaan
2. Pidä selkä suorana, varo kyyristämästä sitä
3. Älä anna takapuolen tippua liian alas vaan pidä liike koko ajan hallittuna

Päivä 25: Penkkitreeni

Ulkoiluun on helppo lisätä lihaskuntoliikkeitä – tarvitset vain penkin! Videolla fysioterapeutti Eero näyttää kolme tehokasta, mutta helppoa liikettä, jotka voit tehdä penkin kanssa missä tahansa.

1. Dipit
2. Bulgarialainen askelkyykky
3. Punnerrukset

Ohjeet:

 • Tee jokaista liikettä 30 sekunnin ajan. Pidä 30 sekunnin tauko liikkeiden välissä
 • Jatka 5 kierroksen ajan
 • Tarvittaessa voit pidentää taukoa tai hidastaa vauhtia, mutta tee kaikki kierrokset loppuun!

Päivä 26: Lisää tehoa kävelyyn

Katso videolta, miten eri tavoilla voit lisätä tehoa kävelyyn, esimerkiksi työmatkalla. Kokeile yhtä tai useampaa liikettä tänään! Voit jatkaa treeniä keksimällä myös omia, uusia tapoja tuoda variaatiota kävelyyn. Lisää haastetta saat tekemällä harjoitukset ylämäkeen.

1. Loikka
2. Askelkyykky
3. Ristiaskelkävely

Päivä 27: Hampaidenpesutreeni

ah_27

Mitä ehtii tehdä hampaita pestessä?

Hampaidenpesu on jokapäiväinen aktiviteetti, johon on helppo lisätä erilaisia harjoituksia! Kokeile tänään näitä harjoituksia aamu- ja iltapesulla. Hauskinta seuraavissa harjoituksissa on se, että huomaat kehityksen nopeasti ja pian haluat jatkaa vielä hampaiden pesun jälkeenkin!

Pohjenousu
Nosta kantapäät irti lattiasta ja laske ne hitaasti takaisin. Toista niin pitkään kuin pystyt ja pidä tauko.

Staattinen seinäkyykky
Aseta selkä seinää vasten ja laske takapuoltasi niin, että jalkasi ovat suorassa linjassa lattiaan nähden. Pidä polvet 90 asteen kulmassa. Pidä asento niin pitkään kuin pystyt.

Päivä 28: Taskukokoinen tehotreeni

Vastuskuminauha taskuun ja ulkoilemaan! Kun nappaat lenkille lähtiessäsi vastuskuminauhan mukaan, teet lihaskuntotreenin helposti kesken lenkin vaikka merenrannassa, urheilukentällä tai metsän laidalla. Videolla näet kolme vastuskuminauhan kanssa tehtävää, yksinkertaista liikettä.

Oman vastuskuminauhan eli Hip Bandin voit hankkia esim. lähimmän Fressi-hyvinvointikeskuksesi asiakaspalvelusta tai netistä Fysiolinen verkkokaupasta.

Loppusanat: Mitä jäi käteen Fressin arkiliikuntahaasteesta?

ah_kiits

Muistilista jatkoon:

 • Liikunnan ei tarvitse aina olla samanlaista. Kokeile rohkeasti uusia tapoja liikkuja!
 • Pienistä puroista syntyy joki – lisää liikuntaa päiviin ensin pieniä määriä ja kasvata määrää pikku hiljaa
 • Näe mahdollisuuksia ympärilläsi: arkiaskareista ja joka päivä toistuvista rutiineista saa helposti hauskempia pienillä extrahaasteilla
 • Ole armollinen itsellesi – tee sen verran minkä pystyt tänään ja pidä tavoitteet kohtuullisina ❤️

Tarvitsetko uutta suuntaa hyvinvoinnille tai apua tavoitteidesi saavuttamisessa? Fressi Trainerit ja fysioterapeutit auttavat sinua mielellään!

KIITOS kun osallistuit 28 päivän arkiliikuntahaasteeseen! ❤️ Jaa fiilikset haasteesta sosiaalisessa mediassa tageilla @fressi.fi #arkiliikuntahaaste #fressimpiarki

Pysy kuulolla – tulossa on taas uusia haasteita! 😎

 • Meistä

 • Rekrytointi

 • Blogi

 • Akatemia

 • Viihtyvyys ja hygienia

 • Turvallisuus

 • Yrityksille

 • Medialle

Scroll to Top