Hyödynnä Fressin lapsiparkki! Parhaat vinkit lapsiparkkiuran aloittamiseen

Fressillä pienten lasten vanhempia hemmotellaan lisämaksuttomilla lapsiparkeilla. Jälkikasvun voi huoletta jättää oman treenin ajaksi  reippaille hoitajille. Lapsiparkki on lapsille mukava paikka leikkiä yhdessä hoitajien ja muiden lasten kanssa. Leikkihuoneesta saattaa löytyä pallomeri tai liukumäki ja tietenkin monenmoista lelua ja peliä. Kahden tunnin hoitoajan puitteissa vanhempi ehtii myös rauhassa nauttia saunasta ja suihkusta.

Fressin lapsiparkki on suunnattu kaikenikäisille, mutta lapsi leikkii Lasten Fressissä huoltajan vastuulla. Huoltajan tulee harkita, onko lapsi valmis ryhmähoitoon.

Aina ei lapsiparkkiura kuitenkaan ala aivan helpolla. Riippuen lapsen iästä, kehitysvaiheesta, luonteesta ja ties mistä tähtien asennosta, voi lapsi joskus kieltäytyä jäämästä vieraaseen seuraan ilman vanhempiaan.

Lue tästä parhaat vinkit mukavaan aloittamiseen!

Aloita rauhassa

Lasten kehitykseen kuuluu vierastamisia ja eroahdistuksia. On siis aivan normaalia, että lapsi saattaa reagoida oman vanhemman poistumiseen näköpiiristä. Lasta ei pidä jättää lapsiparkkiin väkisin. Kaikille on mukavinta, että lapsi saa rauhassa tutustua uuteen paikkaan ja hoitajiin. Monet lapset tarvitsevat oman aikansa todetakseen, ettei lapsiparkki ole pelottava, vaan kiva paikka.

Ensimmäisellä kerralla voi olla parempi, ettei edes haaveile omasta treenihetkestä. Jos lapsi tuntuu ahdistuvan kovasti vanhemman lähtemisestä, voi leikkihuoneeseen ja hoitajiin tutustua rauhassa yhdessä vanhemman kanssa. Toisella kerralla voi jo kokeilla, miten vaikkapa 10 minuutin kuntopyöräily sujuisi. Aluksi lapsen voi siis jättää parkkiin hyvinkin lyhyiksi ajoiksi. Ajatus on se, että lapsi olisi hyvällä tuulella kun vanhempi palaa hakemaan lastaan. Yleensä kymmenessä minuutissa ikävä omaa vanhempaa kohtaan ei aloittelijallakaan ylly vielä kovin suureksi.

Lapsen tottuessa paikkaan ja hoitajiin, voi hoitoaikaa pikkuhiljaa pidentää. Lapsen voi hyvillä mielin jättää parkkiin, sillä paikalla ovat luotettavat hoitajat. Sinut kyllä haetaan lapsesi luokse, jos hän on kovin surullinen.

Älä lähde salaa

Kun lapsen vie leikkihuoneeseen ensimmäistä kertaa, hän saattaa innoissaan juosta heti leikkeihin. Tällainen tilanne luo houkutuksen livahtaa äkkiä paikalta ja treenaamaan. Salaa pois livahtaminen kuitenkin luo helposti turvattomuuden tunnetta siitä, että vanhempi voi kadota yllättäen. Lapsi myös osaa nopeasti yhdistää paikan siihen, että täällä vanhempi aina katoaa. Lopputulos on se, että leikkihuoneen ovella lapsi takertuu tiukasti vanhempaansa eikä päästä irti sitten millään. Tällöin kannattaa ottaa askeleen taaksepäin ja aloittaa tutustuminen uudelleen rauhassa.

Jättäessäsi lapsen hoitoon, sano reippaasti ja hyväntuulisesti heipat ja muistuta, että tulet hakemaan lapsen ihan pian.

Puhu lapselle

Isommalle lapselle kannattaa kertoa jo etukäteen lapsiparkkisuunnitelmista. Kerro leluista, peleistä, pallomerestä ja muusta mukavasta. Kerro siitä kuinka pääset itse urheilemaan, ja saat siitä iloa ja voimaa. Muistuta, ettei lapsi jää yksin, vaan hoitajalle voi aina kertoa, jos tulee ikävä tai jokin muu hätä. Oma vanhempi on ihan lähellä.

Keksi miellyttävä traditio

Lapsiparkin ja oman treenin jälkeen on mukava viettää aikaa yhdessä lapsen kanssa. Pienet lapset rakastavat sitä, että asiat toistuvat. Ota tavaksi käydä Fressin jälkeen vaikka smoothiella tai kokatkaa yhdessä jotakin lapsen lempiruokaa. Tärkeintä on yhdessäolo lapsen kanssa. Kun lapsi tietää, että hoitoajan jälkeen hän saa viettää aikaa yhdessä vanhemman kanssa, voi leikkihuoneeseen jääminen olla taas astetta helpompaa.

Scroll to Top