Viekö vauva-arki voimasi ja raskauskilot ahdistavat – heitä hyvästit rapakunnolle!

Vauva- tai taaperoarjessa aika liikkumiseen saattaa olla kortilla. Yöunet ovat vähissä, ja pienokaisen päiväunet on käytettävä ruoan laittoon tai äidin lepoon. Raskauskilot ahdistavat, pinna kiristää ja seinät kaatuvat päälle. Liikkuminen tekisi hyvää, mutta aikaa tai motivaatiota ei yksinkertaisesti löydy.

 

Kokeile näitä vinkkejä:

  1. Kerää porukka esim. leikkipuistossa käyvistä vanhemmista ja jumpatkaa yhdessä hiekkalaatikon ympäristössä. Kunnon kohenemisen lisäksi ryhmässä tekeminen on hauskaa, ja se lisää motivaatiota. Samalla vaihdat kuulumiset miten bataatti maistuu pikku-Eemelille ja miten huonosti muilla nukutaan, sekä saatat saada jopa uusia ystäviä.
  2. Tee pikajumppa pienokaisen köllötellessä lattialla. Viisi-kymmenen minuuttiakin on jo hyvä alku. Esimerkiksi kyykyt, askelkyykyt, punnerrukset ja selän ojennukset onnistuvat hienosti kotona ilman mitään apuvälineitä. Voit ottaa vauvan myös syliin lisäpainoksi. Nostot ilmaan pääsi päälle vahvistavat hyvin hartioitasi!
  3. Mikäli perheessä on myös toinen vanhempi, käytä hyväksesi aikoja, jolloin hän on kotona. Jos treenihetki lasten hereillä ollessa on mahdotonta, ota aika liikuntaan esim. aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Uskalla olla tässä itsekäs. Liikunta auttaa voimaan paremmin, ja samalla saat sitä tärkeää omaa aikaa. Hyvinvoiva äiti on parempi äiti, joten koko perhe kiittää.
  4. Jos tavalliset vaunulenkit kyllästyttävät ja tykkäisit kirmailla kovempaakin, hanki juoksurattaat. Parhaat vauva-ajan juoksulenkit olen juossut mammakaverin kanssa. Kerran teimme hölkäten kesäretken muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan maauimalaan. Lenkki hyvässä seurassa ja virkistävää pulikointia, miten mahtava tapa viettää kesäpäivää!
  5. Monet liikuntakeskukset (mm. useimmat Fressit) tarjoavat jäsenilleen myös lastenhoitopalvelua. Piltit voi jättää hoitajan huomaan treenin ajaksi, ja ilman erillistä veloitusta. Mahtava palvelu! Miksi en itse ollut tästä tietoinen muutama vuosi sitten?
  6. Jos liikaa väsyttää ja kaikki energia menee silmien auki pitämiseen, nuku. Itselle pitää olla myös armollinen. Jumpalle ehdit huomenna tai ensi viikollakin.
Scroll to Top