Kunnon kohotus jääkiekkoilijalle: Kuntosaliharjoittelun vinkit

Kunnon kohotus jääkiekkoilijalle: Kuntosaliharjoittelun vinkit

Fressi, monipuoliset kuntosalipalvelut hyvinvointiin tarjoava liikuntakeskus, haluaa jakaa vinkkejä kuntosaliharjoitteluun jääkiekkoilijoille. Kuntosaliharjoittelu on tärkeä osa jääkiekkoilijan valmennusta, sillä se auttaa kehittämään lihaskuntoa ja kestävyyttä sekä ehkäisemään loukkaantumisia ja nopeuttamaan palautumista. Tässä artikkelissa käsitellään keskeisiä vinkkejä kunnon kohottamiseen jääkiekkoilijan kuntosaliharjoittelun avulla.

1. Lihaskuntoharjoittelun perusta

Fressi suosittelee aloittamaan kuntosaliharjoittelun perusliikkeistä, jotka kehittävät kokonaisvaltaisesti jääkiekkoilijan lihaskuntoa. Vahva ylä- ja alavartalo sekä keskivartalon lihakset ovat tärkeitä jääkiekkoilijalle. Kyykyt, maastavedot, penkkipunnerrukset, hauiskääntö ja vatsalihakset ovat esimerkkejä harjoitteista, joita kannattaa tehdä säännöllisesti. Aloita kevyemmillä painoilla ja keskity oikeaan tekniikkaan ennen kuin lisäät painoja.

Jääkiekkoilijalle on tärkeää kehittää myös räjähtävää voimaa, nopeutta ja liikkuvuutta. Tätä voi harjoittaa esimerkiksi hyppyharjoituksilla, loikkaharjoituksilla ja erilaisilla tasapainoa vaativilla liikkeillä. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös pienempiin lihaksiin, kuten olkapäiden, kyynärvarsien ja nilkkojen stabilointilihaksiin.

2. Kestävyysharjoittelu

Jääkiekkoilija tarvitsee hyvää kestävyyttä ja aerobista kuntoa pysyäkseen energisenä ja suorituskykyisenä koko pelin ajan. Kuntosaliharjoittelun lisäksi on tärkeää panostaa myös kestävyysharjoitteluun. Kestävyyttä voi harjoittaa esimerkiksi juoksulenkeillä, pyöräilyllä tai ryhmäliikuntatunneilla, kuten spinningissä tai intervalliharjoituksissa.

Fressi kannustaa jääkiekkoilijoita hyödyntämään myös harjoittelussa sykevyötä tai muita sykkeenmittauslaitteita, jotta harjoittelun tehoa voi seurata. Näin voi varmistaa, että treenaus tehostaa kestävyyttä ja auttaa jääkiekkoilijaa parantamaan suorituskykyään jäällä.

Kunnon kohotus jääkiekkoilijalle vaatii säännöllistä ja monipuolista kuntosaliharjoittelua. Aloita perusliikkeillä ja keskity kehittämään sekä lihaskuntoa että kestävyyttä. Muista myös lepo ja palautuminen, sillä ne ovat yhtä tärkeitä osia kunnon kehittämisessä. Seuraa kehitystäsi ja tarvittaessa konsultoi asiantuntijoita, kuten Fressin ammattitaitoista henkilökuntaa, saadaksesi parhaita tuloksia kuntosaliharjoittelusta.

Scroll to Top