Pyöräergometri ja UKK-kävelytesti

Pyöräergometri ja UKK-kävelytesti


 

Selvitä henkilöstösi kestävyyskunto joko pyöräergometritestauksella tai UKK-kävelytestillä!

Fyysisen kunnon mittaus on tärkeä osa sekä liikuntaohjelmien suunnittelussa että harjoittelun tuloksellisuuden seurannassa.

Pyöräergometritestaus soveltuu parhaiten urheilijoille, kuntoliikkujille ja niille, jotka haluavat tarkkaa tietoa oman sydän- ja verenkiertoelimistönsä kunnosta.

Pyöräergometritestauksessa sähköistä vastusta nostetaan tasaisin väliajoin. Testaus lopetetaan joko testattavan saavuttaessa 85 % laskennallisesta maksimisykkeestään (220-ikä) tai kun testattava ei enää kykene pitämään yllä tasaisesti riittävää polkunopeutta.

Tärkeimmät pyöräergometritestauksesta saatavat tulokset ovat aerobisen- ja anaerobisen kynnyksen sykkeet sekä maksimaalinen hapenottokyky (VO2Max).

 

UKK-kävelytesti taas on parempi vaihtoehto fyysisesti kevyempää testausmenetelmää kaipaaville tai suurille määrille testattavia esim. ulkona tapahtuvien virkistyspäivien yhteyteen.

Kävelytestissä mittataan hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä eli hapenottokykyä kävelemällä mahdollisimman nopeasti (tasaisella vauhdilla) 2 kilometriä .

 

Kysy lisää:

Joonas Bergström
joonas.bergstrom@fressi.fi