Mikä auto olisit? Minä olisin jeeppi. Alla varma pohja, kulkee vaikeassakin maastossa eikä hevillä säikähdä haastavia esteitä. Ne ylitetään aina, tai sitten kierretään jos ei muu auta.

Moni paljon reissaava ja autossa istuva homo sapiens pitää työvälineenä kulkupeliään. Sitä huolletaan, pestään ja kiillotetaan, ruokitaan juuri oikealla polttoaineella, jotta kone kävisi parhaalla mahdollisella tavalla ilman nykimistä ja yskimistä.

Minun työvälineeni, ja monesti myös kulkuvälineeni, on oma kehoni. Vasta viime vuosina olen oppinut pitämään siitä entistäkin parempaa huolta, ja nimenomaan antaen sen levätä rankkojen työrupeamien jälkeen ja välissäkin, ruokkinut säännöllisesti oikealla ruualla ja huoltaen runkoa erilaisin toimenpitein tarpeen vaatiessa.

Huoltotoimenpiteitä.

Niin auto kuin ihminenkin iän alkaessa painaa, ei enää kulje kuin tuliterä vuosimalli. Kierroksilla käydään kauankin rankkojen työputkien jälkeen ja palautumiseen menee aiempaa enemmän aikaa. Mutta sitä suuremmalla syyllä kehoa pitää huoltaa mitä enemmän on kertynyt maileja mittariin.

Kehon vuosihuollon esimerkkejä:

– pelkkä rankka treeni ei pidä kehoa kunnossa, tarvitaan myös kehonhuoltoa tukevia liikuntamuotoja kuten esim. venytyksiä, liikkuvuusharjoituksia,  pilatesta ja joogaa. Jos autollakin ajaa joka kerta talla pohjassa, niin kyllä se alkaa käydä koneen päälle aika pahasti.

– milloin viimeksi lihaksesi ovat saaneet hierontaa? Hieronta ja säännöllinen putkirullaus ovat oiva tapa pitää lihakset rentoina, edesauttaa lihasten verenkiertoa ja kehon aineenvaihduntaa, sekä parantaa palautumista treeneistä kuin treeneistä. Puunataan ja silitelläänhän niitä autoja ja prätkiäkin sekä kiillotetaan fillarin runkoja niin miksei sitten omaa kehoakin.

– siinä missä nainen istuu kynsihuoltoon huollattamaan kynsiään tai ajaa auton pikapesuun harjojen sekaan, niin yhtä lailla molemmat ovat vain pintaa todellisesta huollosta. Jos ei halua nähdä vaivaa katsoa koneiston sisälle, ja tehdä asialle jotain niin huono kunto alkaa pian paistaa läpi. Tarkempi huolto vaatii huomion kiinnittämistä ravintoon, ruokailurytmiin, ja niissä tarvittaviin muutoksiin.

Eiköhän huolleta kehomme yhtä antaumuksella tänä keväänä kuin huollamme automme, prätkämme tai fillarimmekin!!

Mukavaa viikkoa!

-Heidi-