Kiropraktiikka |

Kiropraktiikka


 

Kiropraktiikka on erikoisterveydenhoitoa , jossa painopiste on nivelten ja tukirangan, erityisesti selkärangan ja muiden tuki- ja liikuntaelinten ongelmien tutkimisessa ja hoidossa.
Kiropraktikkohoidolla korjataan, mahdollisuuksien mukaan, terveysongelmia aiheuttavat mekaaniset (eli toiminnalliset) häiriöt ja neurofysiologiset (hermostolliset) vaikutukset nivelistössä ja lihaksistossa. Hermosto ohjaa kaikkia elintoimintojamme. Siksi sen häiriötön toiminta on tärkeää. Hermostoon, veri- ja lymfasuonistoon kohdistuvia eriasteisia paine-, pinne- tai tulehdustiloja voidaan usein poistaa kiropraktisella hoitotavalla sekä siihen liittyvillä oheisohjeilla. Usein oireet helpottavat jo heti ensimmäisen hoidon jälkeen. Toisinaan hoitoja tarvitaan useita.
Tyypillisiä vaivoja, joita hoidetaan, ovat: selkä- ja iskiasvaivat, niska-hartiaseudun vaivat, päänsäryt, migreeni, huimaus, tinnitus, ranne-, kyynärpää-, olkapäävaivat, lonkka-,polvi-, nilkka- ja jalkaterävaivat, SI-nivelvaivat, lantion kiertymä.
Lisäksi autetaan erityisesti poistamaan kankeutta kehosta, lisäämällä nivelistön liikkuvuutta ja pehmytkudosten venyvyyttä. Ryhdin optimointi on keskeisessä roolissa hoidossa.

Hoitona kiropraktiikka on enimmäkseen manuaalista, eli käsin tapahtuvaa kiropraktista manipulaatiota, mobilisointia sekä lihaskäsittelyjä. Hoito ei satu. Se tehdään niin hellävaraisesti kuin mahdollista, tekniikan, ei voiman avulla. Lisäksi käytetään erilaisia lihasten käsittelytekniikoita, kuten triggeripainantaa, spindle-cell-tekniikkaa, PNF-tekniikkaa jne. Keskeistä on yksilölle sopivien kuntoutus- ja ergonomiaohjeiden antaminen potilaalle. Parhaan terveydentilan saavuttamiseksi, suositetaan aina Fressissä joko Fressi trainerin, fysioterapeutin, hierojan tai lääkärin konsultaatioon.

VARAA ROHKEASTI AIKA!

 

Kiropraktista hoitoa tarjoaa Fressit:

Espoonlahti: +358440226009

Clubhouse: 0108509000

Myyrmäki: 0108509015