Ihmeellistä mitä kevätaurinko saa aikaan. Se muuttaa yhtä lailla luontoa kuin ihmistäkin. Pitkän ja synkän talven jälkeen jokainen tuntuu puhkeavan loistoonsa kuin kukka konsanaan. Hymy on herkässä ja positiivisuus kumpuaa syvemmältä ja yhä näkyvämmin.

Mietin tänään ollessani puolisoni kanssa lenkillä, että osaisikohan sitä arvostaa auringonpaistetta ja pidentyviä päiviä näin paljon jos eläisimme ainaisen auringonpaisteen tai kesän ympäröimänä. Tuskin, ainakaan samalla tavalla.

Vaikka yhä haaveilenkin talviajasta jossain aivan muualla kuin Suomessa, niin kyllä täytyy sanoa, että nämä ensimmäiset kevätpäivät kun saat istahtaa ulos kahvikupin kanssa kuuntelemaan vuoden ensimmäisiä lintukonserttoja, hengittää kevään tuoksua ja tuntea lämmittävät auringonsäteet kasvoillasi, ovat aika uskomattoman upeita.

Ja tämä sama tunne toistuu joka ikinen kevät.

Uuden alkua.

Kevät on kasvun aikaa. Niin luonnolle kuin ihmisellekin. Talvikautena olemme pidelleet ”vakan alla” voimavarojamme selvitäksemme läpi synkän ja pitkän aikakauden. Moni on ollut pimeän ajan kuin horroksessa ja kärsinyt energiavajeesta ja uupumuksesta.

Näin keväällä uskallamme raottaa hiukan tuota vakan kantta ja antaa aurinkoenergian tehdä tehtävänsä.

Vaikka moni on pitänyt peruskunnosta huolen läpi talven, niin kevät lisää kuitenkin kierroksia mittariin ja vauhti alkaa kiihtyä.

Moni aloittaa uudelleen tauolla olleen ulkojuoksu- tai -pyöräilykauden. Lenkkipolut ihan ruuhkautuvat kevätauringon paisteessa.

Rullaluistelijat saapuvat katukuviin heti kun hiekat ovat lakaistu pois. Golfkenttien kunnostus aloitetaan ja pikkuhiljaa liikkumaan siirrytään enemmän ja enemmän vain ulos.

Energiaa lisää.

Mitä ikinä teetkään niin nyt keväällä se kannattaa tehdä!

Tässä muutamia syitä miksi:

– Käytä hyödyksesi lisääntynyt valoisa aika, sillä valolla on tunnetusti vaikutusta energiatasoomme. Mutta myös pidentynyt päivä tuntuu siltä kuin vuorokauteen olisi tullut tunteja lisää. Hyödynnä se! Ehdit hyvin lenkille jopa töiden jälkeenkin.

– Lisääntynyt energia saa kehon liikkeelle ja samalla lisääntynyt liikunta sekä arkiaktiivisuus buustaavat hyvin aineenvaihduntaa, joten toivottu hyvinvointiketju on valmis toimimaan. Bikinikuntoon kesäksi-haave ei enää tunnukaan niin saavuttamattomalta vaan jopa ihan realistiselta. Keep going!

– Jos talvella on joutunut lumitöihin ja saanut lihaskuntotreeniä kolan varressa, niin nyt keväällä joutuu paneutumaan enemmän liikkuvuusharjoitteisiin kyykkien kukkapenkeissä ja kasvimailla. Ota tästäkin hyöty irti, sillä liikkuvuus on tärkeä alusta kaikelle toiminnallemme.

– Heitä vanhat kulahtaneet treenivaatteet pois ja panosta uusiin. Niin treenikengät kuin muu vaatetus vaatii päivitystä, siitä saa samalla piristystä, sillä keväällä kaupat pursuavat värejä eikä tarvitse enää synkistellä mustissa viruneissa kollareissa. Vaikka ”tekstiiliurheilu” ei olisikaan lajisi niin ainakin treenikengät, oli lajisi mikä tahansa, vaativat tietyn väliajoin uusimista ihan jo välttyäkseen rasitusvammoilta.

Kevät on täynnä uusia mahdollisuuksia! 

Mitä uutta sinä ajattelit kokeilla tänä keväänä?

Aurinkoista viikonloppua!

-Heidi-