Kuka Annika?

Kuka Annika?


 

Annika Nykänen

Olen 27-vuotias ammattilaisgolfari Espoosta. Olen erittäin innoissani ja otettu siitä, että Fressi on mukana taipaleellani Euroopan naisgolfin huipulle.

Golf on ollut mukana matkassani noin 14 vuotta, ensin pienessä, mutta pikku hiljaa aina isommassa roolissa. Ensimmäisinä vuosina isäni sai melkein kiskoa minut mukaan kentälle, mutta pikku hiljaa, ehkä tajuttuani että hei, täähän on mun laji, kiskominen jäi ja lähdin oma-aloitteisesti mukaan. Sen takia uskonkin, että mielenkiinto ja polte treenata ja menestyä on säilynyt, koska loppujen lopuksi valinta pelata golfia on ollut minun.

Kymmenen viimeistä vuotta olen kilpaillut amatööritasolla ensin Suomessa ja viimeisimpinä vuosina myös Euroopassa. Kesällä 2013 voitimme menestyksekkäästi naisten maajoukkueen kanssa EM-pronssia. Hyvän kesän jälkeen päätimme valmentajani kanssa syksyllä, että nyt on oikea aika siirtyä ammattilaiseksi ja ottaa se seuraava askel pelissäni. Amatöörin ja ammattilaisen erottaa karkeasti sanottuna raha; amatöörinä pelaaja ei saa ottaa vastaan rahapalkintoja. Nyt pelaan siis jo kolmatta kauttani ammattilaisena, pelipaikkana toimii Let Access Series, joka on Ladies European Tourin haastajakiertue.

Blogissani tulen kirjoittamaan treeniarjesta sekä urheilijan juhlahetkistä eli kisareissujen tapahtumista. Kaikki kilpailut ovat yhtä kotikisaa lukuunottamatta muualla Euroopassa ja minulle uusissa paikoissa, joten osa kisareissujen tekstistä saattaa vaikuttaa siltä, että lukija olisi Folken matkassa. 😉 Lisäksi minua voi seurata myös sosiaalisessa mediassa Instagramissa ja Twitterissä käyttäjänimellä @nykanenannika 🙂

 

Toiveeni on, että blogini saa lukijat innostumaan kokeilemaan golfia! 🙂

© Juha Taskinen

Työn touhussa. © Juha Taskinen