Kahdeksan kuukautta. Niin kauan on viimeisestä blogikirjoituksestani. Ei, en ole raskaana ja odota että vauva syntyy, mutta näemmä olen jotakin odottanut, että mistä kirjoittaisin, kun kausi loppui etuajassa opetustöiden alettua. Nyt naistenpäivän jälkipöhinöissä löytyi syy kirjoittaa.

Syksy ja talvi on mennyt uudessa kotikaupungissa, uudessa työpaikassa ja uuden paikan etsimisessä golfmaailmassa. Let Access Seriesiä en pysty enää pelaamaan täydellä teholla, mutta kilpailuhalu on vielä tallella. Vaihtoehdoksi jää siis osittain Suomessa pelaaminen. Naisammattilaisten kanssa olemme luonnostelleet ehdotelmaa, jossa Suomen pääkiertueen Finnish Tourin naisten sarjaan saataisiin myös rahapotti, jolloin me naisammattilaiset voisimme pelata kisoja myös Suomessa. Ruotsissa toimii Nordea Tour, jossa tuo toivomamme systeemi on ollut jo kauan käytössä.

Ammattilaisuus ei ole helppoa. Tukijoita tarvitaan. En voi sanoin kuvailla, kuinka kiitollinen olen niille, jotka ovat minua tukeneet vuosien varrella. He ovat uskoneet minuun, naisgolfariin, ja tukeneet retkeäni. Koska kyllähän me naiset ollaan huikeita yhteistyökumppaneita!

Uskon, että mahdollisuus pelata naisammattilaisena myös Suomessa madaltaisi kynnystä siirtyä ammattilaiseksi sekä pidentää peliuraa, koska päätöstä lähteä Eurooppaan tai päätöstä lopettaa ei tarvitse tehdä niin aikaisin. Ja sitähän me halutaan, että pelaajat pelaisivat niin kauan kuin mahdollista.

Olen koko nämä kahdeksan kuukautta miettinyt, että tähänkö tää mun golf loppuu. Että nyt kun en LETASia enää täyspäiväsesti pelaa, niin tää oli tässä. Ajatus on ahdistanut ja on pelottanut sanoa ääneen, että mitäs nyt kun en kilpailekaan enään sata lasissa. Olen vältellyt golfaihetta kotona, ajatus hallissa lyömisestä on tuntunut kaukaiselta. Keskustelunavaus naisten ammattilaiskiertueesta Suomessa herätti jotain mun sydämessä. Olon, että tää on se mun paikka nyt mihin ehkä lopulta golfissa päädyn.

Nimittäin haluan olla mukana kehittämässä naisgolfia Suomessa. Haluan päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan naisille suunnattuja tapahtumia, kovan tason kilpailuja. Haluan itse osallistua kovan tason kisoihin Suomessa.

woman

 

Ehkä tää on se mun juttu. Ideoida, pelata, vaikuttaa.

 

-Annika, nainen, ammattiurheilija, opettaja